اگر داوطلب کنکور 1400 هستید، باید تا اینجای کار به اهمیت
برنامه ریزی درسی پی برده باشید. اگر هم در رابطه با اهمیت این موضوع یعنی برنامه
ریزی درسی کنکور 1400 نمی دانید، این مقاله را تا انتها بخوانید تا به اهمیت آن پی
ببرید. در این مقاله می خواهم ویژگی های یک برنامه ریزی درسی کنکور ایده آل را
بررسی کنم تا شما بتوانید با دانستن این ویژگی ها، یک برنامه ریزی حرفه ای را
تشخیص بدهید و در نهایت خام تبلیغات پر رنگ و لعاب موسسات مشاوره کنکور نشوید. با
من همراه باشید
5 ویژگی یک برنامه ریزی درسی کنکور 1400
برای اینکه یک برنامه ریزی درسی حرفه ای داشته باشید، باید
به 5 ویژگی توجه کنید. در ادامه این مقاله می خواهیم به این 5 ویژگی برنامه
ریزی درسی حرفه ای اشاره کنم و همچنین با ذکر مثال هایی، این 5 ویژگی برنامه
ریزی درسی کنکور را برایتان توضیح دهم.
اولین ویژگی: وجود تنوع در برنامه درسی
شما در جلسه کنکور می خواهید هم زمان به سوالات حداقل 7 درس مختلف جواب بدهید. بنابراین در مدت زمان 4 ساعت باید به 7 سبک مختلف فکر کنید و تصمیم بگیرید. بنابراین باید ذهن شما برای چنین عملکردی آماده باشد و به همین علت است که می گویم یک برنامه ریزی درسی کنکور باید دارای تنوع درسی باشد. یعنی شما در روز باید چند درس مختلف را بخوانید نه فقط یک درس! بعضی از داوطلبان هر روز را به مطالعه تنها یک درس اختصاص می دهند در صورتی که این کار اصلاً درست نیست.
دومین ویژگی: مشخص بودن زمان و حجم درس
در یک برنامه ریزی درسی کنکور که ایده آل است، حجم هر درس و زمان مطالعه آن درس مشخص است. برای مثال در یک برنامه گفته شده فصل سه سال یازدهم را مطالعه کنید و 50 تست بزنید! این برنامه کاملاً نادرست است و اصلاً مورد تایید نیست. در یک برنامه ریزی درسی کنکور حرفه ای، گفته می شود که به مدت 2 ساعت، از صفحه 20 تا 26 کتاب زیست شناسی را مطالعه کنید و 30 تست حل کنید.
سومین ویژگی: شخصی بودن و قابل اجرا بودن برنامه
یک برنامه ریزی درسی کنکور باید شخصی و قابل اجرا باشد. یعنی مشاور شما که برای شما برنامه ریزی می کند، اول باید با شما و ویژگی های شخصیتی شما و هدف شما آشنا شود و بعد برنامه ریزی را آغاز کند تا برنامه ای که می نویسد برای شما قابل اجرا باشد. اگر این چنین نباشد و یک برنامه غیر قابل اجرا و فراتر از توانایی های شما به شما داده شود، قطعاً پیش رفتن با آن برنامه ریزی درسی نتیجه بخش نخواهد بود.
چهارمین ویژگی: داشتن مرور های به موقع
برنامه ریزی درسی که مرورهای به موقع نداشته باشد، به هیچ عنوان نتیجه بخش نیست و هیچ سودی ندارد. چون طبیعی است که بعد مدتی مطالب فراموش شود اما شما باید با مرور های به موقعی که طبق منحنی فراموشی در برنامه درسی شما وجود دارد، جلوی این فراموشی را بگیرید.
پنجمین ویژگی: تعیین هدف کوتاه مدت و بلند مدت
یک برنامه ریزی درسی کنکور باید دارای هدف گذاری باشد. یعنی باید مشخص باشد که در هر بازه زمانی، قرار است به کجا برسید. برای برنامه ریزی درسی ابتدا باید اهداف بلند مدت شش ماهه و سه ماهه تعیین کنید مثلاً بگویید که باید تا پایان شش ماه اول سال، کل سال دهم و یازدهم و نیمسال اول دوازدهم را دو دور خوانده باشم. بعد از این کار، باید اهداف کوتاه مدت برای خودتان تعیین کنید. به طوری که راه برایتان روشن باشد. البته اگر دانش آموز سال دوازدهم هستید طبیعی است که ندانید که چگونه باید تعیین هدف کنید و به همین علت پیشنهاد می کنم از مشورت های یک مشاور کنکور استفاده کنید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردم به شما آموزش بدهم که یک برنامه ریزی درسی کنکور ایده آل چه ویژگی هایی دارد. اگر می خواهید مشاور بگیرید، حتماً قبل از شروع کار، نمونه برنامه ی مشاور را با این پنج ویژگی تطبیق بدهید و اگر هم می خواهید خودتان برنامه ریزی کنید، سعی کنید همه این 5 اصل را در برنامه خود رعایت کنید.